Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis și membri ai Guvernului participă la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire

ro

23 Mar, 2021 19:49 1327 Marime text
  • Președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și mai mulți membri ai Guvernului participă miercuri la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire, în localitatea Dăbuleni, judeţul Dolj.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 24 martie 2021, în orașul Dăbuleni, județul Dolj, la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României, care este inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acțiunea de plantare pe teren nisipos se desfășoară în marja Zilei Internaționale a Pădurilor, tema din acest an fiind Restaurarea Pădurilor.

„Restaurarea și managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice și să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră”, precizează Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu autoritățile centrale și locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate și nisipoase, o componentă importantă a Programului Național de Împăduriri, potrivit Administrației Prezidențiale.


În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în județe care au deficit de pădure și sunt mai expuse la deșertificare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii