Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden la summit-ul COP26 pentru climă

ro

01 Nov, 2021 16:20 1268 Marime text
  • Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden la summit-ul ONU pentru climă de la Glasgow.
  • Administrația prezidențială a publicat o fotografie cu cei doi șefi de stat care își stâng mâinile.

Reuniunea COP26 are un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris și limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. În acest sens, este de dorit un angajament global pentru zero emisii nete până în 2050, precum și pentru asumarea unor reduceri mari până în 2030.

„Schimbările climatice constituie una dintre cele mai mari provocări la adresa omenirii, în contextul în care traversăm o perioadă de urgenţă climatică. Efectele schimbărilor climatice nu cunosc graniţe naţionale, iar cetăţenii sunt din ce în ce mai expuşi la acestea.

Preşedintele Klaus Iohannis este decis să se implice activ, alături de alţi lideri mondiali, organizaţii internaţionale, mediul instituţional, asociativ şi de business pentru a sprijini efortul global de combatere a schimbărilor climatice”, potrivit comunicatului.


Klaus Iohannis va participa la evenimente în format multilateral şi bilateral pe tema soluţiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice şi reducerea emisiilor din sistemul energetic.
 

„Declaraţia Preşedintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care ţara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluţii bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic şi industrial, schimbarea comportamentului cetăţenilor prin conştientizarea şi educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


În același timp, se așteaptă ca statele dezvoltate să extindă substanțial finanțarea climatică pentru statele în curs de dezvoltare pentru a le sprijini eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice. 

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii