Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu episcopii greco-catolici din România

ro

29 Nov, 2023 17:56 788 Marime text
foto: Administrația Prezidențială Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, cu episcopii greco-catolici din România, în preambulul unui eveniment dedicat împlinirii a 75 de ani de la scoaterea în afara legii, de către comunişti, a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Întâlnirea cu Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică a fost una privată.

Preşedintele a venit împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, scrie Agerpres.ro. 

Miercuri, la Blaj, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime" are loc evenimentul "Ceasul Vinerii Mari - 75 de ani de la dezlănţuirea prigoanei împotriva Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică".

Cu acest prilej, Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune. Ulterior, potrivit programului, va fi transmis mesajul Sfântului Scaun de către Cardinalul Claudio Gugerotti, Prefectul al Dicasterului pentru Bisericile Orientale, iar Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major şi Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, va avea un discurs.

În încheierea evenimentului va fi prezentat un fragment din Scrisoarea Pastorală a Fericitului Episcop Martir Ioan Suciu şi va fi intonat Imnul Fericiţilor Episcopi martiri de către soprana Antonia Beteag, acompaniată de autorii acestuia, Camelia Benedict şi Francisc Opreanu.

Klaus Iohannis se află în a patra sa vizită la Blaj în calitate de şef al statului, precedentele trei având loc în primul mandat de preşedinte.


Citește și: 

José Maria Neves, Preşedintele Republicii Cabo Verde, decorat de președintele Klaus Iohannis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii