Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

ro

12 Mar, 2024 12:37 490 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în cadrul declaraţiilor comune cu preşedintele Muntenegrului, despre recentele afirmaţii ale lui Emmanuel Macron privind trimiterea de trupe în Ucraina, că România nu va trimite combatanţi în Ucraina. 

România sprijină Ucraina în foarte multe feluri şi vom continua. Iohannis a precizat că o posibilă trimitere de combatanţi în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO dar că, în rest, dacă există înţelegeri bilaterale între un stat şi Ucraina, pe orice temă, atunci aceste chestiuni ţin strict de înţelegerea bilaterală.

O posibilă trimitere de combatanţi în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO. În rest, dacă există înţelegeri bilaterale între un stat şi Ucraina, pe orice temă, atunci aceste chestiuni ţin strict de înţelegerea bilaterală”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

”România nu va trimite combatanţi în Ucraina”

”Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri şi vom continua. România este alături de Ucraina şi ucraineni şi vom continua sprijinul nostru atât timp cât va fi nevoie”, a precizat Iohannis.


La 26 februarie, Emmanuel Macron aprecia, la o Conferinţă Internaţională, la Paris, la care au luat parte şefi de stat şi de guverne că trimiterea unor trupe la sol ”nu trebuie să fie exclusă”.

Majoritatea aliaţilor Kievului s-au distanţat de această poziţie, dar şi opoziţia din Franţa.





Citește și:

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii