Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:51 18 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Klaus Iohannis, prezent la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României

ro

24 Mar, 2021 11:59 974 Marime text
  • Președintele Klaus Iohannis participă miercuri, în județul Dolj, la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României.
Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri, de la ora 12.00, în judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului, a transmis Administraţia Prezidenţială.

La eveniment va fi prezent şi premierul Florin Cîţu, informează Guvernul.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 24 martie 2021, la Dăbuleni, județul Dolj, declarații de presă la finalul participării la acțiunea de împădurire pe terenuri nisipoase și degradate din sudul României.

Mulțumesc că ați venit, chiar dacă condițiile meteo nu sunt ideale pentru excursie, dar pot să vă spun că pentru plantare sunt foarte bune. De aceea am venit. Se deschide astfel oficial sezonul de replantare de pădure în România. Aici suntem într-o zonă unde terenul fertil s-a transformat în câteva decenii în teren nisipos, un fenomen care se numește deșertificare și vrem să-l combatem. Dacă anul trecut am plantat în campania de reîmpădurire 50 de milioane de puieți, anul acesta vrem mult mai mult și în anii care urmează să continuăm.

Este extrem de important și să combatem deșertificarea, dar și să extindem suprafața de pădure din România. Ambiția noastră, strategia națională, este să ajungem la 40% din terenul național împădurit, față de aproximativ 30%, cât avem acum. Banii în această etapă îi vom lua în esență din Planul Național de Redresare și Reziliență, unde am prevăzut suma de 1 miliard și jumătate de euro pentru aceste acțiuni de replantare.

Prin participarea mea astăzi, aici, vreau să dau un impuls acestei acțiuni. Voi participa și la alte acțiuni de acest tip. Pentru mine personal este foarte important, iubesc natura, îmi doresc o natură sănătoasă pentru România, pentru generația noastră și pentru generațiile care vin după noi. În același timp, e important de știut, reîmpădurirea este metoda, deocamdată, cea mai eficientă pentru a avea și un mediu curat și pentru a combate încălzirea climatică. Doresc mult succes acestei acțiuni și voi rămâne aproape.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii