Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, prezent la baza militară din Câmpia Turzii ”Trebuie să fim foarte bine pregătiți” (VIDEO)

ro

02 Feb, 2022 15:44 1756 Marime text





Klaus Iohannis a vizitat astăzi Baza Aeriană din Câmpia Turzii. Vizita vine după ce șeful statului a discutat la telefon cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre tensiunile din regiune și drepturile minorității române în țara vecină. 
 

"Am avut discuţii foarte bune, foarte aplicate despre capacităţile tehnice şi pregătirea aeronavelor şi-ale forţelor care sunt prezente aici. Mă bucur să constat că avem rezultate concrete ale procesului de modernizare a Forţelor Aeriene dar şi a Forţelor Terestre, două componente de bază ale armatei noastre. România a luat primele măsuri pentru modernizarea armatei încă de la începutul anului 2015, odată cu semnarea acordului politic pe care l-am iniţiat şi prin care am decis atunci alocarea a 2% din PIB pentru Apărare pentru o perioadă de cel puţin 10 ani.


De atunci am făcut eforturi continue pentru achiziţionarea de armament cât mai performant dar şi pentru a optimiza pregătirea structurilor militare prin exerciţii cât mai complexe în format aliat." a precizat președintele. 








Actualul context din vecinătatea noastră dovedeşte o dată în plus că aceste măsuri erau imperios necesare:

"Parcurgem o perioadă extrem de tensionată în care riscurile şi ameninţările la adresa securităţii regionale europene şi euroatlantice, inclusiv a securităţii României, s-au amplificat. Trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru a contracara acțiunile agresive, inclusiv de tip hibrid, de exemplu în spațiul cibernetic, a transmis Iohannis. 



Acesta i-a asigurat pe români că noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice şi că procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri aici.





Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii