Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, mesaj în deschiderea concertului „Victoria Medicinei” „Muzica este cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranţă şi încredere”

ro

08 May, 2021 21:14 1440 Marime text
  • Președintele României a transmis un mesaj cu ocazia concertului extraordinar „Victoria medicinei - renașterea muzicii”.
Preşedintele Klaus Iohannis a arătat, sâmbătă, în mesajul său din deschiderea concertului extraordinar „Victoria medicinei - renaşterea muzicii", că muzica este cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranţă şi încredere, punctând că reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape.

„Muzica este, fără îndoială, cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranţă şi încredere. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipseşte tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi ca acest obiectiv să devină realitate cât mai curând. Împreună putem pune capăt acestei pandemii şi ne putem recâştiga dreptul la o viaţă fără restricţii. Este esenţial să reconfirmăm, prin solidaritate şi parteneriat, că rămânem uniţi în voinţa de a trece cu bine şi peste această perioadă dificilă, hotărâţi să construim un viitor mai bun împreună!", a afirmat şeful statului în mesajul său.


Iohannis a arătat că acest concert susţinut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor" oferă o nouă oportunitate pentru a transmite respectul şi recunoştinţa noastră faţă de „efortul, sacrificiile şi tributul greu plătit de personalul medical în lupta cu pandemia", scrie Agerpres.

„Acest moment omagial reuneşte două componente esenţiale pentru durabilitatea oricărei societăţi - sănătatea şi cultura. Împletirea armonioasă a acestora inspiră în crearea unui regal muzical de excepţie. Felicit Fundaţia Medicina şi Muzica şi Fundaţia Constantin Silvestri pentru această iniţiativă şi îmi exprim preţuirea pentru membrii Orchestrei Medicilor. Prin profesionalism, talent şi grijă pentru acurateţe aţi reuşit să cuceriţi inimile iubitorilor de gen, iar bucuria revederii reprezintă o recunoaştere a valorii deosebite a activităţii dumneavoastră. (...) Fiecare epocă îşi are propriii săi eroi şi cred cu tărie că medicii, asistenţii medicali, infirmierii, ambulanţierii, toţi cei care au făcut posibilă depăşirea acestei grele încercări sunt eroii Europei de astăzi", a transmis preşedintele Iohannis.


Mesajul şefului statului a fost prezentat de către consilierul prezidenţial de la Departamentul Sănătate Publică, Diana-Loreta Păun, în deschiderea concertului extraordinar „Victoria medicinei - renaşterea muzicii", susţinut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor".

Sursă foto: Facebook.com / Klaus Iohannis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii