Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

ro

10 Dec, 2020 08:56 1067 Marime text
  • Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, informează Administrația Prezidențială.
Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

În cadrul conferinței sale de presă susținută în data de 08 decembrie, președintele Iohannis a menționat că este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei.

Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru puține zile pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu ușurință că, de exemplu, astăzi, din păcate, am avut peste 200 de decese. Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, și suntem hotărâți ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern și va prelua și va duce mai departe această gestiune, a precizat preșesintele Iohannis.

Deasemenea, mai amintim și că, președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți, 8 decembrie a.c., la o întrevedere, în format de videoconferință, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, cu prilejul reuniunii tradiționale semestriale organizate de statul membru care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii organizate de Ambasada Republicii Federale Germania, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate cu precădere temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 10-11 decembrie a.c., precum şi aspecte de politică internă.

Preşedintele a adresat felicitări Președinției germane a Consiliului UE pentru eforturile întreprinse în această perioadă foarte dificilă.

Citește și: Klaus Iohannis „Se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor“ (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii