Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, întâlnire cu preşedintele Organizaţiei Mondiale Sioniste, Avraham Duvdevani

ro

06 Nov, 2019 20:14 1142 Marime text

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 6 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Avraham Duvdevani, Președintele Organizației Mondiale Sioniste.

Discuțiile abordate în cadrul întrevederii au vizat relația bilaterală dintre România și Israel, precum și demersurile țării noastre în direcția combaterii antisemitismului, xenofobiei și intoleranței.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că Statul Israel este un partener de încredere al României, între cele două state existând 71 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, bazate pe dialog politic și bună colaborare. Totodată, Președintele României a afirmat că va acorda în continuare o atenție deosebită parteneriatului dintre România și Statul Israel.

În ceea ce privește combaterea antisemitismului, xenofobiei și intoleranței, Președintele Klaus Iohannis a prezentat eforturile României în acest sens și a precizat că este nevoie, și în viitor, de o implicare accentuată a factorilor responsabili, de aplicarea cu rigoare a legislației în domeniu și de promovarea educației despre Holocaust.

Președintele Organizației Mondiale Sioniste și-a manifestat aprecierea pentru implicarea Președintelui României în dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, dar și pentru demersurile întreprinse în direcția promovării istoriei și culturii comunității evreiești. În acest sens, domnul Avraham Duvdevani i-a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis pentru promulgarea Legii privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

Din delegația prezentă la întâlnirea cu Președintele României a mai făcut parte domnul Dubi Bergman, consilier al Președintelui Organizației Mondiale Sioniste și director în cadrul organizației, domnul Remus Pricopie, rectorul SNSPA, și domnul Liviu Rotman, directorul Centrului de Studii Israeliene din cadrul SNSPA.


Sursă foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii