Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Hanuca îi încurajează pe cei care o sărbătoresc să devină prin cuvânt și faptă un model pentru semeni“

ro

28 Nov, 2021 19:04 1272 Marime text
  • Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Sărbătorii Hanuca
Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Cu prilejul sărbătorii Hanuca, adresez salutul meu călduros conducerii Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, precum și tuturor membrilor comunităților evreiești din țară.

Tradiția de Hanuca, transmisă de-a lungul generațiilor, întărește în sufletele membrilor comunității evreiești din România și de pretutindeni credința și speranța, atât de necesare în această perioadă în care am fost cu toții greu încercați.

Hanuca îi încurajează pe cei care o sărbătoresc să devină prin cuvânt și faptă un model pentru semeni

Hanuca îi încurajează pe cei care o sărbătoresc să devină prin cuvânt și faptă un model pentru semeni. Un astfel de exemplu a fost domnul Aurel Vainer, cel care, în calitatea sa de Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, a servit cu devotament comunitatea evreiască într-o perioadă plină de dificultăți. Aurel Vainer nu a fost doar o personalitate marcantă a comunității dumneavoastră, ci și un constructor de punți între etnii și confesiuni, un luptător pentru combaterea antisemitismului și un purtător și apărător al memoriei celor dispăruți în Holocaust. Luminile menorei se aprind și pentru a cinsti amintirea sa.

Cu ocazia Sărbătorii Luminilor, reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului, sprijinirea punerii în valoare a patrimoniului cultural evreiesc din țară, precum și hotărârea noastră pentru asumarea integrală a trecutului, pentru cercetarea istorică a perioadei Holocaustului din România și pentru cinstirea memoriei victimelor acestuia.

Comunitatea evreiască din România, un contribuitor important la binele comun

Comunitatea evreiască din România este un contribuitor important la binele comun. Sărbătorile dumneavoastră sunt prilej de bucurie pentru noi toți, după cum crimele și tragediile secolului trecut ne sunt istorie și dramă comune, care trebuie cunoscute și împărtășite, pentru a nu se mai repeta vreodată.

Cu aceste gânduri vă însoțesc în zilele de sărbătoare ce urmează, urându-vă să le petreceți în spirit de pace, respect și comuniune spirituală.

„Hag Hanuka Sameah!”


Sursa foto: Administrația Prezidențială 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii