Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, declarații la Bruxelles. A vorbit despre ratingul de țară

ro

12 Dec, 2019 16:49 1413 Marime text
De la ora 16.00 (ora României), președintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, participă la reuniunea Consiliului European cu Președintele Parlamentului European. Înainte de reuniune, șeful statului a declarat: 
 
 „Este suficient să citim comunicarea Standard & Poor's, care spune clar că această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar, care a apărut motivat de cheltuiala excesivă și bugetul prost făcut de Guvernul anterior, nu de acesta. Acesta de abia a venit și a găsit situația gata deteriorată”, a spus președintele Iohannis la Bruxelles, acolo unde participă la reuniunea Consiliului European.

"Nu mă aştept la un impact foarte mare. Da, trebuie să vedem puţin de unde vine această retrogradare şi este suficient să citim comunicarea Standard & Poor's care spune clar că această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar ce a apărut, motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de guvernul anterior, nu de acesta. Acesta abia a venit şi a găsit situaţia gata deteriorată. Sunt convins că, pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni la acest rating. Pentru omul de rând impactul nu va fi măsurabil, dar, sigur, unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu şi este posibil pe undeva să apară o mică influenţă şi la dobânzile pe piaţa internaţională", a precizat şeful statului.
 
„E posibil, pe undeva, să apară o mică influență și la dobânzile pe piața internațională”, a mai zis președintele României.
 
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii