Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii „Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei”

ro

04 Jul, 2021 11:06 1317 Marime text
  • Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat joi la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței.

Ziua Independenței, cunoscută și ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii.

Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este ziua națională a Statelor Unite ale Americii.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat joi la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței.

Premierul Florin Cîţu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii.

Felicitări cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei unei mari naţiuni, unui partener strategic şi tuturor prietenilor mei americani. Un 4 Iulie fericit!", se arată în mesajul prim-ministrului postat pe contul de Facebook al Guvernului României.

Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi SUA la cel mai înalt nivel

Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi SUA la cel mai înalt nivel prin fructificarea oportunităţilor ce decurg din viziunea noastră comună privind dimensiunea de apărare, securitate energetică, recuperarea economică sustenabilă.

Totodată, consolidarea rezilienţei şi întărirea relaţiilor transatlantice. Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securităţii şi importanţa creşterii prezenţei militare a SUA în ţara noastră, Guvernul României vizează încurajarea şi stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară. , a spus premierul Florin Cîţu.

“Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Un 4 Iulie fericit!”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis declara joi, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, că România este un promotor al unei relaţii transatlantice solide.

“România este şi va rămâne puternic ancorată în comunitatea de valori democratice, un promotor al unei relaţii transatlantice solide.

Vom continua să susţinem o Alianţă Nord-Atlantică robustă şi indivizibilă, precum şi cooperarea sinergică şi complementară dintre NATO şi Uniunea Europeană.

Am convingerea profundă că relaţiile transatlantice oferă cele mai eficiente instrumente pentru a gestiona provocările actuale, inclusiv prin reafirmarea democraţiei, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului. Un parteneriat transatlantic revitalizat va influenţa pozitiv modul în care sistemul internaţional se va adapta la contextul actual, prin raportare la valorile democratice împărtăşite”, a spus atunci preşedintele României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii