Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:24 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis. „Armata rămâne un reper solid şi se bucură de încredere” (video)

ro

25 Oct, 2021 11:27 635 Marime text
  • Ceremonie organizată cu prilejul Zilei Armatei României.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că Armata rămâne un reper solid şi se bucură de încrederea românilor, contribuind la menţinerea stabilităţii necesare dezvoltării societăţii româneşti.

„Disciplina, spiritul de sacrificiu, loialitatea, integritatea şi curajul care vă definesc sunt virtuţi adânc înrădăcinate în caracterul poporului român, care ne-au ghidat în atingerea idealurilor naţionale.

Sunt trăsături definitorii ale Armatei României, una dintre instituţiile care se bucură de mult respect şi preţuire.

Nu este deloc întâmplător că, în momentele decisive ale istoriei noastre puternic încercate, românii şi-au păstrat constant încrederea în Armată, ca o adevărată ancoră de credibilitate şi stabilitate. Astăzi, la fel ca în alte perioade dificile, trebuie să dovedim că suntem solidari şi capabili să depăşim provocările generate de pandemia de COVID-19.

Salut contribuţia semnificativă a Armatei României la gestionarea crizei sanitare. Personalul medical militar, precum şi mijloacele necesare puse la dispoziţia autorităţilor civile au salvat numeroase vieţi.

Armata, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne un reper solid şi se bucură de încrederea românilor, contribuind la menţinerea stabilităţii necesare dezvoltării societăţii noastre", a declarat președintele Klaus Iohannis, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei României.


Preşedintele Iohannis a subliniat şi că „nu avem voie să se uităm niciodată istoria şi înaintaşii".

„Când spunem Armată, spunem eroi, pe ei îi cinstim astăzi, pe eroii noştri căzuţi la datorie, cei care cu preţul sacrificiului suprem au apărat independenţa, suveranitatea şi unitatea patriei noastre.

Sunt onorat să particip la astfel de evenimente care păstrează vie memoria jertfei lor, a curajului şi a demnităţii cu care şi-au făcut datoria pentru ca tinerele generaţii să se bucure de libertate într-un stat puternic şi suveran.

Nu avem voie să se uităm niciodată istoria şi înaintaşii. Tot astăzi, de Ziua Armatei României, îi omagiem şi pe veteranii de război - veritabile modele de devotament, dârzenie şi responsabilitate, nu doar pentru militari, ci pentru noi toţi, întreaga societate", a explicat şeful statului.
Sursă video: YouTube.com / Administrația Prezidențială
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii