Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru completarea legii privind sistemul unitar de pensii publice

ro

04 Apr, 2022 12:08 1726 Marime text
Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 4 aprilie 2022, mai multe decrete, anunță Administrația Prezidențială.

Astfel, șeful statului a semnat un decret privind promulgarea Legii pentru completarea art. 106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care casele teritoriale de pensii vor fi obligate să informeze angajatorul în privinţa deciziei de pensionare a angajatului.

„Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parţiale sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia", prevede documentul legii. 

În prezent, decizia de pensionare este comunicată doar persoanei care formulează cererea de pensionare, fără a fi comunicat şi angajatorului faptul că a fost emisă şi data emiterii acesteia.

Totodată, doi magistrați au fost eliberați din funcție - un judecător la Curtea de Apel București a Risantei Găgescu – pensionare, la data de 4 aprilie 2022 și un judecător a Mihaelei-Aurelia Conta, președintele Tribunalului Hunedoara - pensionare, la data de 4 aprilie 2022. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii