Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 21 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KFC România ia măsuri în urma controlului desfășurat de ANPC

ro

24 Oct, 2019 13:09 810 Marime text
Sphera Franchise Group anunță că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a informat compania care operează brand-ul KFC cu privire la rezultatele unor controale efectuate într-o serie de restaurante KFC, se arată într-un comunicat emis de Bursa de Valori București.

„Rezultatele se referă în principalla două aspecte – pe de o parte, bacterii găsite în câteva maşini de gheaţă şi, pe de altă parte, presupusa utilizare fără a deține autorizare a dozatoarelor de băuturi carbogazoase şi a maşinilor de gheaţă. Imediat ce controalele au fost inițiate, am demarat o verificare internă pentru a determina cauzele tehnice sau de altă natură care ar fi putut genera aceste situații izolate. Până la finalizarea verificării interne, am decis să oprim utilizarea tuturor maşinilor de gheaţa şi, în general, utilizarea gheţii în toate restaurantele KFC, în linie cu principiile noastre de prevenire.

Sphera Franchise Group plasează siguranţa consumatorului în topul priorităţilor sale şi aplică proceduri stricte, incluzând, printre altele, inspecții zilnice şi săptămânale ale tuturor maşinilor de gheaţa, testări de rutină a calității gheţii şi teste periodice independente. Restaurantele KFC din ţară aderă la proceduri standard de siguranță alimentară bazate pe principiile HACCP (Analiza pericolelor și punctelor critice de control), care necesită analize riguroase de risc în punctele critice de control. Efectuăm evaluări periodice pentru toate produsele, furnizorii și procesele pentru a ne asigura că sunt îndeplinite standardele de calitate impuse de lege.În acelaşi timp, am decis să servim doar băuturi îmbuteliate în toate restaurantele noastre KFC din ţară, ca urmare a deciziei ANPC de a dispune sistarea temporară a utilizării dozatoarelor în restaurantele KFC, motivând faptul că suntem producători de băuturi răcoritoare, ceea ce ar impune o autorizare.

Vrem să precizăm că restaurantele KFC din România comercializează băuturi care sunt pregătite pentru consum imediat, folosind materii prime furnizate de o terță parte, această activitate neîncadrându-se la categoria de producere a băuturilor. În acest sens, pentru prepararea băuturilor sunt utilizate echipamentele puse la dispoziție de furnizor, cu titlu de comodat, cu un sistem de dozaj presetat, verificat periodic de către furnizorul respectiv. Acest sistem este unul implementat în industria alimentară din întreaga lume.Ne păstrăm angajamentul de a implementa măsurile optime pentru a preveni orice astfel de situaţii pe viitor. Vom face publice toate informaţiile relevante odată ce acestea devin disponibile”, au transmis oficialii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii