Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jumătate dintre părinţi şi profesori vor măşti gratuite, conform unui sondaj

ro

10 Jan, 2022 13:03 1142 Marime text


Jumătate dintre profesori şi părinţi sunt de acord cu interzicerea folosirii măştilor textile la şcoală doar dacă se vor asigura măşti chirugicale gratuite, arată un sondaj realizat de World Vision Români, în prima săptămână a lunii ianuarie, în mediul rural.

Mai mult de o treime dintre respondenții din mediul rural au spus că şcoala nu asigură măşti şi sunt nevoiţi să le cumpere ei pentru cei mici. Dintre aceștia, aproape jumătate au spus că măștile îi costă lunar între 30 și 50 de lei, iar 12% au menționat că au mai mulți copii și plătesc peste 50 de lei pe lună pentru ele. 

Un procent de 9% alocă în jur de 10-20 de lei, chiar dacă au mai mulţi copii, pentru că uneori mai folosesc masca şi două zile la rând. Una din cinci familii respondente are venituri sub 1.000 de lei pe lună, scrie AGERPRES.

De asemenea, 59% dintre părinţi şi 65% dintre profesori cred că şcolile nu ar trebui închise în valul cinci al pandemiei, însă intenţia de vaccinare împotriva COVID-19 în mediul rural se menține scăzută. 

Astfel, 70% dintre părinţii respondenți nu şi-au vaccinat copiii mai mari de 12 ani, 20% se mai gândesc şi doar 10% răspund că au copiii imunizaţi.

În ceea ce privește intenţia de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani atunci când acest lucru ar fi posibil, 70% nu ar face acest lucru, 20% se mai gândesc şi doar 10% i-ar lăsa să se imunizeze. 

Legat de cea mai dificilă parte cu privire la testarea copiilor acasă, pentru aproape 70% dintre părinţi aceasta a fost recoltarea probelor, pentru 18% a fost greu să înţeleagă cum se face testul. 

Pentru aproape 15% dintre părinţi a fost dificil să facă testele în aceeaşi zi pentru mai mulţi copii.

Sursa foto: Unsplash
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii