Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Sensei Nicolae Pănuță, ales vicepreședinte al Federației Române de Karate Kyokushin

ro

15 Sep, 2021 14:29 1943 Marime text
  • Alegerile au avut loc în cadrul Taberei de Vară a Federației Române de Karate Kyokushin, care a avut loc la finalul lunii trecute, la Eforie Sud, Hotel Edmond, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a FRKK.
Este o recunoaștere a meritelor unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați sportivi tulceni, Nicolae Pănuță.

Alegerile au avut loc în cadrul Taberei de Vară a Federației Române de Karate Kyokushin, care a avut loc la finalul lunii trecute, la Eforie Sud, Hotel Edmond, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a FRKK. În mandatul precedent, sensei Nicu Pănuță a deținut funcția de secretar general al FRKK.

Născut la data de 4 august 1968, în Galaţi, Nicolae Pănuță a crescut în Sulina. Este absolvent al Facultății de Educaţie Fizică şi Sport, Sporturi de Luptă din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iaşi.

S-a apucat de arte marţiale în anul 1984, la Sulina. Făcea acest sport „din cărţi“ şi cu antrenori de ocazie. În 1988 a descoperit kyokushin, cel mai puternic tip de karate. De atunci şi până astăzi numai de asta s-a ocupat.

Imediat după Revoluţie s-a decis să îşi deschidă un prim club de kyokushin, iar în 1991 şi-a luat licenţa de la Federaţia Română de Arte Marţiale.

În 2002 a plecat în Statele Unite, acolo unde s-a antrenat timp de patru ani alături de două mari nume: Seiji Kanamura (8 DAN kyokushin) şi Szolt Barna (4 DAN kyokushin).

Timp de doi ani a predat la Academia de Arte Marţiale din Florida.

 La momentul de față, are un club de kyokushin, acolo unde se antrenează sute de copii tulceni, iar de anul acesta începe pregătirea cu elevii tulceni la Palatul Copiilor.

 Despre artele marțiale spune că nu reprezintă numai un sport, ci un stil de viață, inspirat de cultura japoneză.

 „Tulcea este cel mai bogat județ al României, și spun asta din perspectiva omului care s-a întors aici din celălalt capăt al lumii. Este un loc un unic în țară și chiar în Europa, pe care l-am promovat în toată lumea, în cadrul campionatelor la care am participat.

Avem mare, avem deltă, avem munte, avem cele mai frumoase plaje cu cel mai fin nisip. Iar județul nostru poate fi promovat atât prin turism, cât și prin sportivii de marcă pe care i-a dat în sporturile de apă și nu numai. Să nu uităm performanțele din atletism, din volei, să nu uităm echipa Deltacons, acolo unde m-am implicat personal!

Tulcea este cu adevărat o pepinieră de sportivi, inclusiv în artele marțiale. Avem un potențial sportiv enorm, trebuie doar să investim în dezvoltarea sportului la nivelul întregului județ, nu numai în municipiu“, este de părere Nicolae Pănuță.

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii