Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea. CJSU Decizii cu privire la aprovizionarea localităților din zona brațului Chilia, după interzicerea navigatiei navelor civile

ro

02 Mar, 2022 14:18 4118 Marime text


În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de miercuri, 2 martie, ora 10,00, la sediul Instituției Prefectului - județ Tulcea, prin care a fost interzisă navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor civile, indiferent de pavilion, în sectorul românesc al braţului Chilia al Dunării, a fost discutată situația transportului și aprovizionării localităților din zona brațului Chilia. 

Totodată, au avut loc discuții cu agenții economici din localitățile de pe brațul Chilia (Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava) cu privire la soluțiile pentru transportul produselor alimentar, dar și cu privire la transportul de persoane. 

În urma discuțiilor din cadrul CJSU s-au stabilit următoarele măsuri:
  • Navrom Delta va efectua periodic o cursă specială pentru a transporta marfă la Sulina, unde se va identifica o dană de acostare în zona Prospect de unde agenții economici din zona Periprava vor prelua mărfurile.
  • Prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se vor pune la dispoziție mijloace de transport rutier (microbuze) pentru transportul persoanelor pe ruta Tulcea- Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava;
  • Inspectoratul Școlar Județean va dispune ca internatele în care sunt cazați elevi cu domiciliul în localitățile de pe brațul Chilia să rămână deschise și în weekend.
S-a precizat că navigația mijloacelor de intervenţie navale - nave Ambulanță, ISU, se menține pe brațul Chilia. 

De asemenea, prefectul Alexandru Dan Munteanu a solicitat implementare acestor măsuri cu celeritate.

foto cu rol ilustrativ: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii