Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa. Sinteza rezultatelor acţiunii de audit desfăşurate de Camera de Conturi la nivelul administraţiei locale din Istria (document)

ro

05 Mar, 2018 00:00 1537 Marime text
Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie ale comunei Istria, judeţul Constanţa, s-a desfăşurat în perioada 23.10.2017 - 29.11.2017.

Iată principalele constatări! 

În ceea ce priveşte exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare, inspectorii Camerei de Conturi Constanţa au relevat menţinerea în mod nejustificat în contul „Active fixe corporale în curs de execuţie“ a unor active corporale finalizate şi recepţionate, în valoare de 388.905 lei.
 
În ceea ce priveşte modul de stabilire, evidenţiere şi urmărire a încasării veniturilor bugetare, în cuantumul şi la termenele stabilite de lege, nu au fost urmărite toate debitele generate de contractele de „închiriere păşune“ încheiate în anul 2014, respectiv chiria ca debit principal, majorările de întârziere şi taxa pe teren aferentă.
 
S-a constatat că, în anul 2016, la nivelul UATC Istria nu au fost solicitate şi nici reavizate unele activităţi economice desfăşurate de agenţi economici. De asemenea, nu a fost constituită şi urmărită taxa de afişaj în scop de reclamă şi publicitate pentru operatorii economici care deţin astfel de mijloace. Nu au fost stabilite şi încasate taxa pe clădiri datorată de cabinetele medicale individuale care îşi desfăşoară activitatea în imobilele proprietate publică a comunei şi taxa pe terenurile aferente clădirilor ocupate.
 
Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria deţine în proprietate o suprafaţă de 20 ha teren extravilan arabil pe raza localităţilor Nuntaşi şi Istria, teren arendat pentru care nu s-a plătit la bugetul local taxă pe teren în sumă de 2.290 de lei. S-a mai constatat, totodată, neaplicarea procedurilor legale de executare silită a creanţelor bugetului local în cadrul termenului de prescriere, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală.
 
Din punctul de vedere al calităţii gestiunii economico-financiare, auditul a relevat plata nelegală către angajaţii instituţiei de „alimentaţie de protecţie“, drepturi de natură salarială care excedează cadrul legal cu privire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
 
Din analiza documentaţiei unui proiect realizat pentru „Asfaltare străzi interioare din localităţile Istria şi Nuntasi, comuna Istria, judeţul Constanţa - Submăsura 7.2“ (PT şi DE), a rezultat faptul că acesta a fost realizat pentru un număr mai mic de kilometri decât cel prevăzut în contract, astfel că entitatea a achitat în mod nelegal suma de 11.972 de lei.

Măsurile dispuse şi recomandările formulate de Camera de Conturi Constanţa

Pentru abaterile identificate, s-au formulat recomandări ce urmăresc respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenţei contabile şi a sistemelor de control intern. Abaterile se află în stadiu de valorificare.
 
În secţiunea „Documente“ regăsiţi sinteza rezultatelor acţiunii de audit a Camerei de Conturi Constanţa desfăşurate la nivelul administraţiei locale din Istria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii