Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:38 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Rachete antigrindină, lansate din Poligonul Capu Midia

ro

22 May, 2020 09:25 5833 Marime text
  • În Poligonul de trageri de la Capu Midia au fost executate teste cu peste 40 de rachete antigrindină.
În ultimele două zile, în Poligonul de trageri de la Capu Midia au fost executate teste cu peste 40 de rachete de tip RAG 96 care combat formațiunile noroase ce pot provoca grindina.

Acest tip de rachetă pleacă de pe rampă cu viteza de 20 de m/s și ajunge la o viteză maximă de 600 de m/s. “Am cronometrat plecarea de pe rampă, am urmărit traiectoria rachetei și am cronometrat, în același timp timpul până la autodistrugerea ei, la circa 4000 de metri altitudine”, a spus Dănuț Ion, inginer-șef de producție în cadrul Electromecanica Ploiești S.A., societatea care produce acest tip de rachete pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, transmite Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “Gl.bg. Ion BUNGESCU ”.

          
Totodată, în poligon au fost făcute testări experimentale și cu alt tip de rachete care pot fi trase la altitudini joase și care stimulează precipitațiile.
          
Pe întreaga perioadă a desfășurării activităților, militari din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranța perimetrului în care au fost executate operațiunile și au asistat la buna desfășurare a testărilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii