Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Arad Focar de pestă porcină africană la o fermă cu peste 300 de porci

ro

18 Aug, 2023 15:23 784 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o fermă cu peste 300 de porci, au anunţat, vineri, 18 august 2023, autorităţile din judeţul Arad, care au luat măsuri pentru oprirea răspândirii bolii, conform AGERPRES.
 
Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o fermă cu peste 300 de porci, au anunţat, vineri, 18 august 2023, autorităţile din judeţul Arad, care au luat măsuri pentru oprirea răspândirii bolii, conform AGERPRES.
 
Focarul a fost depistat într-o fermă din satul Aluniş, iar Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) Arad s-a întrunit pentru a stabili primele măsuri, între care uciderea tuturor animalelor din exploataţie.
 

„Anterior, în cursul acestei luni, au mai fost identificate două focare de pestă porcină africană la gospodării private de mici dimensiuni din localitatea Neudorf, comuna Zăbrani”, a precizat Prefectura Arad, în urma şedinţei CLCB.

 
La Aluniş, autorităţile au organizat filtre la intrările şi ieşirile din localitate, astfel încât să fie prevenită ieşirea animalelor vii sau a cărnii sau produselor din carne de porc.
 
În jurul focarului s-a delimitat o zonă de restricţie care este formată din zona de protecţie, pe o rază de trei kilometri (localităţile Aluniş şi Frumuşeni), şi zona de supraveghere de 10 kilometri - localităţile Tisa Nouă, Fântânele, Vladimirescu, Mândruloc, Cicir, Sâmbăteni, Păuliş, Zăbrani, Chesinţ şi Fiscut.
 
În zona de protecţie, toate exploataţiile sunt vizitate de medici veterinari, pentru a fi examinaţi clinic porcii din gospodării. De asemenea, la intrările şi ieşirile din gospodăriile în care există porci se vor instala dezinfectoare individuale, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Pestă porcină africană în Constanța! Sute de porci bolnavi. Ce a decis Prefectura Constanța?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii