Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joburi din industria jocurilor de noroc

ro

05 Oct, 2023 11:24 791 Marime text

Industria jocurilor de noroc online este una foarte dezvoltată și la noi în România și se află într-o continuă creștere. Mai mult, ea reprezintă și o ramură importantă a economiei, contribuind în mod semnificativ în fiecare an cu sume impresionante de bani la Bugetul Statului.

În spatele acestor platforme de jocuri pe care foarte mulți români se distrează se află o echipă întreagă de specialiști în diverse domenii. Site-urile de gambling pot fi considerate în mod metaforic drept niște fabrici în care lucrează o mulțime de oameni care susțin buna funcționare a lucrurilor.

În cadrul acestui articol îți voi prezenta o parte dintre joburile întâlnite în industria jocurilor de noroc online, joburi la care bineînțeles poți aplica și tu dacă ele îți stârnesc interesul și dacă te încadrezi în cerințele și cunoștințele necesare acestor locuri de muncă.

1. Programator

E clar că în cazul platformelor de jocuri de noroc online totul pleacă de la programatori. Putem spune că aceasta este cea mai importantă poziție în cadrul industriei de jocuri de noroc, deoarece fără programatori practic aceste platforme nu ar putea fi funcționale și accesibile.
Programatorii îndeplinesc o mulțime de sarcini importante. Prima ar fi crearea propriu-zisă a platformei de jocuri, la care se adaugă mentenanța ei, îmbunătățirea ei, siguranța datelor și multe altele.
De asemenea, chiar și jocurile de noroc la care te distrezi în mediul online sunt create de programatori cu experiență, aceștia producând de la jocuri cu păcănele gratuite online până la jocuri cu dealeri live și multe altele.
Site-urile de gambling evoluează în mod constant, astfel că întotdeauna ele au nevoie de programatori experimentați, pentru a putea oferi clienților cele mai bune produse și servicii posibile. Implementarea metodelor de plată, a Serviciului de Relații cu Clienții și a oricărei alte funcții dorite revine în sarcina programatorilor.
Așadar, dacă ai cunoștințe de programare sau dacă ești pasionat de acest domeniu și vrei să te dezvolți în această direcție, atunci trebuie să știi că și site-urile de jocuri de noroc online au nevoie întotdeauna de programatori, fiind un job foarte căutat în momentul de față.

2. Marketing și PR

Probabil știi deja că în domeniul jocurilor de noroc online concurența este extrem de mare. Astfel, toți operatorii încearcă să se evidențieze prin diverse metode, pentru a capta atenția a cât mai mulți clienți și astfel să depășească site-urile concurente.
Evident că pentru acest lucru este nevoie de strategii avansate de marketing și de o abordare cât mai bună a soluțiilor de promovare. Pentru asta, companiile de jocuri de noroc angajează experți în marketing și PR, care să-i ajute în promovarea brand-ului prin cele mai eficiente metode.
Opțiunile de promovare a unui site de jocuri sunt foarte numeroase, începând de la promovare online (cum ar fi comunicate de presă, afiliere cu diverși parteneri) până la reclame TV și reclame în mediul offline (bannere publicitare, sponsorizarea anumitor companii etc.).
Astfel, e clar că întotdeauna platformele de jocuri de noroc online se vor baza pe oamenii cu experiență în marketing, care să facă posibilă dezvoltarea platformei și creșterea ei în popularitate. Aceasta este deci o oportunitate excelentă pentru a-ți găsi un job în industria de gambling online.

3. Resurse umane

Indiferent de tipul jobului la care facem referire, fie el cel de programator, specialist în marketing sau content writer, de exemplu, e clar că orice companie și mai ales una din industria jocurilor de noroc își dorește să recruteze cei mai buni și mai potriviți oameni pentru fiecare dintre aceste poziții.
În acest sens bineînțeles că se apelează la experți în resurse umane, așa cum există în cadrul oricărei companii. Aceștia au rolul de a selecta cele mai potrivite persoane dintre cele care aplică pentru diverse joburi.
Și acest post de resurse umane este unul esențial, fiindcă este extrem de important pentru o platformă de gambling să se bazeze pe oameni cât mai bine pregătiți în domeniul lor de activitate.

4. Suport tehnic

În ziua de astăzi, toate platformele de jocuri de noroc online oferă și un Serviciu de Relații cu Clienții pentru cei înscriși pe site. Există diverse metode prin care se oferă suport tehnic, cum ar fi chat live, telefon, e-mail, Whats App și altele, iar toate acestea revin în sarcina agenților de suport, acesta fiind așadar un alt job în cadrul industriei de gambling.
Sarcina unui agent de suport tehnic este de a răspunde prompt și rapid și de a oferi cele mai bune soluții la problemele pe care jucătorii de pe platformă le semnalează. Un astfel de agent trebuie să cunoască foarte bine modul în care funcționează platforma, astfel încât să poată oferi soluțiile ideale pentru orice tip de problemă semnalată.
De asemenea, trebuie să aibă bune capacități de comunicare, deoarece el reprezintă practic singurul contact direct între jucători și platformă, iar toată această experiență trebuie să fie una cât mai placută pentru clienți.

5. Content writer

Informațiile sunt la tot pasul pe internet, dar pentru ca noi să avem acces la ele, cineva trebuie să le scrie și să le publice. Acesta este rolul unui content writer, adică a unui creator de conținut capabil să expună informații importante într-un mod cât mai plăcut și mai simplu pentru cititori.
Chiar și în industria jocurilor de noroc online este nevoie de content writeri. Aceștia pot fi folosiți în sarcini precum scrierea unor comunicate de presă pentru promovarea brand-ului respectiv, scrierea de articole informaționale pentru clienți sau chiar a unor materiale promoționale.
De asemenea, uneori chiar și atunci când se lansează un joc nou pe platformă este nevoie de un material de înștiințare și de promovare a jocului respectiv, material care evident va reveni în sarcina unui content writer.

6. Manager

Așa cum ai putut vedea mai sus, este nevoie de o armată de oameni pentru desfășurarea activității unei platforme de jocuri de noroc online. Evident însă că, pentru o bună funcționare a echipei este nevoie și de un manager.
Acesta joacă practic rolul de liant în toată această echipă, trebuind să creeze relații cât mai bune între diversele departamente ale companiei, să observe eventuale probleme și să vadă mereu unde este loc de îmbunătățiri și ce s-ar putea face mai bine.
În concluzie, chiar dacă din exterior lucrurile par mult mai simple atunci când vine vorba despre o platformă de gambling online, ai putut afla că în spatele acestora stau echipe întregi de oameni care îndeplinesc diverse sarcini.
Așadar, dacă ai cunoștințe într-unul dintre domeniile de mai sus, atunci poți lua în calcul să aplici și tu pentru un job în industria cazinourilor de pe internet.

Sursa foto: pexels.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii