Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:04 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii Grupării Mobile „Tomis” au aplicat 922 de sancțiuni contravenționale, pe linia comerțului ilegal

ro

24 Jul, 2020 13:40 836 Marime text

Conform buletinului informativ transmis de compartimentul informare, relații publice și cu publicul al Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța, în perioada 17 – 24 iulie a.c., peste 200 jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în Constanţa şi pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costinești și Vama Veche.  Au fost executate peste 100 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 922 sancţiuni contravenţionale, dintre care 287 avertismente scrise şi 635 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 312950 lei.
Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost acordate pe linia comerţului ilegal cu produse de patiserie (covrigi, gogoși, cornuri), fructe,(piersici, caise, fructe de pădure, mere glazurate) și porumb fiert.

„Recomandăm turiștilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa cu care să justificați tranzacția comercială si riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea.
De asemenea,  jandarmii grupării au constatat  15  fapte de natură penală, dintre care  13  în mod independent şi două în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 23 de făptuitori.
Au mai fost executate nouă  misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete”,
se mai arată în buletinul citat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii