Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii constănțeni au depistat peste 10.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal

ro

29 Dec, 2022 15:06 1231 Marime text
Sursa foto: Facebook IJJ Constanța

În perioada sărbătorilor de iarnă, jandarmii din cadrul Inspectoratului  de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța au depistat în municipiu peste 12.000 de articole pirotehnice, având greutatea totală de 70 de kilograme. Acestea au fost comercializate fără respectarea prevederilor legale.

„În perioada 24.12 – 29.12.2022 jandarmii constănţeni, pe lângă celelalte activităţi specifice derulate, au verificat şi materialele pirotehnice de divertisment scoase la vânzare în această perioadă a anului de către comercianţii autorizaţi, constatatându-se cu această ocazie mai multe abateri de la litera legii”, se arată în postarea de pe Facebook a IJJ Constanța.


Au fost identificate astfel produse pirotehnice din categorii care nu sunt permise a fi deţinute sau comercializate conform prevederilor legii 126/1995, precum şi încercări ale unor comercianţi de a ascunde acest lucru prin lipsa etichetei în limba română sau prin lipirea unei etichete false, pentru a le încadra într-o categorie permisă de lege.

De asemenea, au fost reţinute şi produse permise a fi comercializate dar care nu aveau instrucţiunile de utilizare în limba română, nerespectând astfel prevederile legii 126/1995 (Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripționate în limba română categoria din care fac parte, instrucțiunile de folosire, termenul de garanție, precum și pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor).
 
Jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliţie abilitate de lege în acest sens.

 
„Cu această ocazie le atragem atenţia atât comercianţilor cât şi potenţialilor cumpărători ai acestor produse pirotehnice de divertisment să se asigure că acestea sunt etichetate şi încadrate corect într-o categorie permisă a fi comercializată, deţinută sau utilizată”, mai transmit jandarmii.


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii