Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze“. Mesaj descoperit în zidurile Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

07 Mar, 2023 10:22 1785 Marime text
Sursa foto: facebook/Vergil ChițacUn nou mesaj cu mare încărcătură istorică și emoțională a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului, precizează primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deținut politic din Sibiu.

„Cazinoul Constanța a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deținuților politici. De aici și aceste mărturii cutremurătoare ascunse în zidurile clădirii.
Traducerea biletului:
„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze.
Sunt aici ca deținut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar și dulgher la muncă. Am fost condamnat la 9 ani și de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viața mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv.
Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu"
În fața unor astfel de momente, nu-și au rostul foarte multe cuvinte. Data viitoare când trecem prin fața Cazinoului, să nu uităm de Marton Iulius și de frații lui de suferință“ - a mai transmis Vergil Chițac.


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii