Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Delta” Tulcea. Unde au intervenit pompierii, în ultimele 24 de ore (galerie foto)

ro

08 Aug, 2021 12:50 1335 Marime text
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 11 misiuni, după cum urmează:
  • - 7 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 
  • - 3 incendii:                   
În cursul zilei de 07 august a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit în localitatea Plauru, comuna Ceatalchioi.

Trei echipaje cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și șalupa BM s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiului, ce a cuprins 3000 mp de vegetație uscată și un adăpost de animale (în care nu se aflau animale) în suprafață de 12 mp, a fost lichidat de către pompieri cu sprijinul membrilor SVSU Ceatalchioi și câțiva localnici.

Au fost salvate locuința și bunurile din gospodărie. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care prezenta arsuri superficiale la nivelul brațului stâng, fără a necesita transportul la spital. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise. 

În data de 07 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza orașului Babadag. 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

În seara zilei de 07 august a.c., un echipaj  din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Victoria. Incendiul, ce a afectat o suprafață de aproximativ 10 mp de vegetație uscată, a fost lichidat rapid de către salvatori. Evenimentul s-a produs după ce un conductor electric s-a rupt și a căzut pe sol. Pompierii au asigurat măsuri de protecție în zona respectivă până la sosirea echipei distribuitorului zonal de electricitate.

- 1 intervenție pentru salvare de animale:
În data de 07 august a.c., a fost solicitată intervenția pompierilor militari în localitatea Nicolae Bălcescu, pentru salvarea unui pui de pisică căzut într-o fântână dezafectată. La adresa indicată de apelant a fost mobilizat de urgenţă, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de intervenție dotată cu echipamente specifice de salvare din medii ostile.

După evaluarea situației, unul dintre pompieri, asigurat cu cordițe de ceilalți membrii ai echipajului, a coborât în fântâna adâncă de aproximativ 30 metri, reușind să-l scoată, în siguranță, la suprafață. 

Foarte important! 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Sursă foto: ISU „Delta” Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii