Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ verifica scolile

ro

10 Nov, 2009 02:02 1010 Marime text
Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar controlează unităţile de învăţământ în ceea ce priveşte respectarea regulilor de preîntâmpinare a răspândirii virusului A/H1N1.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a întocmit o echipă de control, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, care să verifice, prin sondaj, dacă şcolile din judeţ respectă regulile de igienă, dar şi de protecţie necesare împiedicării răspândirii virusului gripei noi. Preşedintele acestui „comandament" este inspectorul şcolar general adjunct, Vianora Avădanei.

Controalele au început vineri, iar ieri, două echipe formate din reprezentanţi ai ISJ, DSPJ şi Sanepid au controlat mai multe şcoli.

Se verifică dacă există şi este folosită clorura de var, precum şi alte substanţe dezinfectante cu care se şterg băncile din clase şi clanţele uşilor. În plus, şi toaletele trebuie să fie foarte curate, şi dezinfectate zilnic.

Şi la sediul ISJ Constanţa s-au luat măsuri speciale care să reducă riscul răspândirii virusului A/H1N1.

Potrivit inspectorului şcolar general Elena Buhaiev, ISJ a primit aproximativ 100 de măşti de protecţie şi, în prezent, există şi substanţe dezinfectante, materiale necesare acestui lucru, precum şi halate de unică folosinţă şi mănuşi chirurgicale, destinate persoanelor care merg în controale, în şcoli.

Elena Buhaiev a precizat că unităţile de învăţământ din judeţ au, la această oră, măşti de protecţie pentru toate cadrele didactice şi pentru toţi elevii, însă, momentan, sunt păstrate în cabinete, deoarece nu este cazul ca ele să fie folosite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii