Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irlanda de Nord si Norvegia, participante anul acesta la „Miss Diaspora"

ro

02 Apr, 2010 03:11 3703 Marime text
cap_7.jpg

Binecunoscutul concurs „Miss Diaspora" a ajuns, anul acesta, la cea de-a şasea ediţie. Unde şi în ce perioadă va avea loc concursul internaţional de frumuseţe românească, deocamdată acest lucru nu se cunoaşte nici măcar de către organizatorul evenimentului, Asociaţia Pro Familia. Se ştie însă că preselecţia a început deja, iar tinerele românce ce s-au stabilit cu familiile peste hotare se pregătesc să dea ochii cu juriul, în fiecare dintre comunităţile cărora le aparţin.

misse_si_cornel_diaconu.jpgAnul acesta, Cornel Diaconu, organizatorul manifestării, ne-a dezvăluit că „Miss Diaspora" va fi susţinută de deputatul William Brânză pentru a depăşit graniţele ţărilor ce participă an de an. „Avem promisiuni că vor participa şi comunităţi româneşti din ţări care nu au fost prezente la ediţiile trecute, cum ar fi Irlanda de Nord sau Norvegia", a declarat pentru „Ziua de Constanţa" regizorul Cornel Diaconu. „Preselecţia va avea loc în fiecare dintre comunităţile diasporei româneşti, până pe 15 iunie, urmând să stabilim dacă Miss Diaspora va fi organizat tot în cadrul Festivalului Callatis sau dacă vom alege o altă locaţie".

Viitoarele concurente ale „Miss Diaspora" trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe: să aibă vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, cel puţin un părinte de origine română, domiciliul stabil peste hotare şi să nu mai fi participat la nicio ediţie anterioară a concursului. În plus, fetele trebuie să nu fi fost căsătorite, să nu fi dat naştere vreunui copil şi să nu fi apărut în pictoriale nud. Se va ţine seama atât de aspectul fizic, cât şi de spontaneitate, imaginaţie şi aptitudini artistice şi de cunoştinţele de tradiţie şi civilizaţie românească.

diaconu_si_ingrid.jpgCornel Diaconu se întoarce la cinematografie cu „Hotel Paradiso"

O a doua premieră, anunţată de Cornel Diaconu pentru ziarul nostru: regizorul revine la iubirea vieţii sale, cinematografia. Viitorul film se va numi „Hotel Paradiso", iar acţiunea se va derula chiar într-una dintre ediţiile concursului „Miss Diaspora"!

Tot Cornel Diaconu ne asigură că, la Mangalia, va avea loc şi anul acesta Simpozionul Românilor de Pretutindeni „Hai Acasă!", o ediţie „mult lărgită", dar şi „Salonul Artiştilor Români de Pretutindeni" (SARP), aflat la cea de-a doua ediţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii