Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie, diseară, la mănăstirea Dervent

ro

20 Jul, 2020 13:47 1039 Marime text

Astăzi, 20 iulie
, de la ora 23.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, din județul Constanța.
 
Sfânta Mironosiță Maria Magdalena
Pe 22 iulie, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena. Cu prilejul sărbătoririi sfintei, miercuri, 22 iulie, de la ora 7.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de Sfințire Mare a bisericii mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena”, urmată de Sfânta Liturghie. La sfârșitul slujbei, credincioșii se vor putea închina în Sfântul Altar și vor putea cinsti un fragment din moaștele Sfintei Maria Magdalena.
Așezământul monahal este situat în apropierea localității Cobadin.
 
Sfânta Maria Magdalena a făcut parte din grupul mironosiţelor care l-au urmat pe Hristos. Numele de Magdalena este legat de cetatea în care s-a născut, Magdala, din Galilea. Întâlnirea cu Hristos a făcut ca viaţa ei să cunoască o schimbare radicală. A renunţat la trăirea în păcat pentru a deveni următoare a lui Hristos şi, astfel, s-a alăturat mironosiţelor. Sfânta Maria Magdalena este acea femeie păcătoasă care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preţ. Conform Evangheliilor, ea Îi este alături în momentul Răstignirii, dar este şi printre primele persoane care Îl văd pe Hristos Înviat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii