Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie își va conduce duhovnicul pe ultimul drum

ro

29 May, 2023 10:35 1796 Marime text

Protoschimonahul Iacob Bârsan, ctitorul Schitului „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, a trecut la Domnul sâmbătă, la vârsta de 72 de ani.

Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji marți, 30 Mai, Sfânta Liturghie la Schitul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Mestecăniș, Suceava, urmată de slujba înmormântării a părintelui protoschimonah., transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. 

Citește și: Andrei Pleșu, despre comportamentul ÎPS Teodosie - „Nu poate fi amendat instituțional de nimeni și de nimic”

 “Marți voi avea înmormântarea duhovnicului meu, pe care l-am spovedit și eu la cererea lui! Ieroschimonahul Iacob… un mare trăitor care a făcut o ctitorie deosebită! Călugăr de Putna, care a și peregrinat, a fost și în Ierusalim! (…)“

Protoschimonahul Iacob Bârsan a fost îndrumat duhovnicește de Părintele Ioanichie Pârâială, ucenic al Sfântului Ioan Iacob Hozevitul. De asemenea, Părintele Iacob a slujit mai mulți ani în Mănăstirea „Sfântul Gheorghe Hozevitul” din Israel, alături de părintele Ioanichie Pârâială.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!, a transmis cu durere IPS Teodosie. 



foto: Arhiepiscopia Tomisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii