Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului „Părintele Nicodim a fost un om ales, cu o experiență duhovnicească deosebită, apropiat de oameni“

ro

16 Apr, 2022 10:12 1910 Marime text
Părintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu. Foto: Facebook/arhiepiscopia TomisuluiLa mutarea către domnul a nașului său de călugărie, Părintele Arhim, Nicodim Dimulescu, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului împărtășește un cuvânt personal.

“Părintele Nicodim a fost un om ales, cu o experiență duhovnicească deosebită, apropiat de oameni.
Cei care îl căutau aveau multă încredere în el, deoarece, deși nu avea studii academice înalte, avea experiență în îndrumarea pe drumul duhovnicesc al vieții.
De aceea, nu mai puțin de 6 ierarhi au fost aleși de către Sfântul Sinod, din rândul celor călugăriți și formați duhovnicește în Mânăstirea Crasna, o mânăstire pe care Părintele Nicodim a îngrijit-o desăvârșit, atât materialicește cât și duhovnicește.
Om cu o aleasă dragoste de Dumnezeu și de oameni, părintele Nicodim a avut și un gust al frumosului rafinat, fiind foarte atent la detaliile care împodobeau mânăstirea și viețile celor din jurul său.
În urmă cu 3 săptămâni l-am văzut pentru ultima oară, într-o întâlnire memorabilă în care i-am citit rugăciuni și dezlegări și având un dialog duhovnicesc profund, ca în vremurile cele frumoase ale întâlnirilor noastre duhovnicești de la Crasna.
Regret profund trecerea la cele veșnice, dar, totodată, am nădejdea că Dumnezeu îl va primi în rândurile aleșilor săi.
Dumnezeu să-l odihnească și veșnică să-i fie pomenirea!”
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Reamintim că, Arhiepiscopia Tomisului anunță că, astăzi 16 aprilie 2022, în jurul orelor 2,30, Părintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu s-a stins din viață.

Părintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu s-a născut în localitatea Cărpeniș, din județul Argeș, în ziua de 11 mai 1935. 

Părintele Nicodim Dimulescu este și nașul de călugărie al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Ultima dată s-au văzut acum trei săptămâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii