Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oferit Sfânta Lumină credincioșilor (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

16 Apr, 2023 00:23 2729 Marime text
Sâmbătă, pe 15 aprilie, Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost adusă de Înalt Prea Sfințitul Teodosie din largul Mării Negre și oferită credincișilor.
 
Aceștia au primit Lumina Învierii în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța în jurul orei 23:45.
 
În continuare, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat, de la ora 24:00, Canonul Învierii în altarul de vară, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.
 
Slujbele continuă și zilele acestea. Azi, în prima zi a Paștelui, începând cu ora 12:00, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului. 


 
După slujbă, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, IPS Teodosie va oferi celor prezenți ouă roșii, cozonac și vin.

Luni, 17 aprilie, și marți, 18 aprilie, de la ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii