Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Sancțiuni drastice pentru cei care pescuiesc neregulamentar

ro

17 Aug, 2023 16:03 932 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 12-13 august 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța-Biroul Județean Poliție Transporturi Tulcea au desfășurat mai multe acțiuni în județ.
 
În perioada 12-13 august 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța-Biroul Județean Poliție Transporturi Tulcea au desfășurat mai multe acțiuni în județ, transmite un comunicat din partea IPJ Tulcea.
 
La data de 12 august 2023, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Măcin au depistat în zona km. 62-fluviul Dunărea, braț Măcin, în localitatea Ostrov, județul Tulcea, doi bărbați, în vârstă de 27 și 36 de ani, ambii din localitatea Ostrov, județul Tulcea, în timp ce efectuau activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni tip lotcă și 6 unelte de pescuit tip setcă, din care, 3 din fir textil și 3 monofilament, fără a deține autorizație, capturând cantitatea de aproximativ 16 kg de pește din speciile caras și plătică.
 
În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, pentru nerespectarea art. 64 lit. a), h), i) și k) din OUG nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.
 
De asemenea, ambarcațiunea folosită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor; uneltele de pescuit au fost confiscate și depuse la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Tulcea, iar peștele a fost predat unei unități de profil.
 
Totodată, la data de 13 august 2023, polițiștii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Tulcea, în baza planului de acțiune propriu, au acționat pe raza localității Tudor Vladimirescu, județul Tulcea, unde au identificat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din suburbia Tudor Vladimirescu, în timp ce efectua activități de pescuit comercial cu o unealtă de pescuit tip setcă-fir textil, fără a deține autorizație, capturând aproximativ 6 kg de pește din speciile caras și plătică.
 
Întreaga cantitate de pește a fost redată mediului natural.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru nerespectarea art. 64, alin.1, lit. a) și i) din OUG nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.
 
De asemenea, unealta de pescuit a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării și depusă la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Tulcea, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Activități preventive defășurate de polițiștii din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii