Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Neacordarea priorității și viteza excesivă, principalele cauze de producere a accidentelor

ro

30 Jul, 2021 11:51 680 Marime text
  • În acesta perioadă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța intensifică activitățile desfășurate pe linie rutieră, în vederea prevenirii accidentelor rutiere soldate cu rănirea gravă sau decesul persoanelor implicate în acestea. 
La nivelul județului Constanța, în primul semestru al anului 2021, au fost înregistrate 518 accidente rutiere, în comparație cu 371 de accidente de circulație, produse în aceeași perioadă a anului trecut și 536 de accidente rutiere, înregistrate în primul semestru din anul 2019. Din evenimentele produse, a rezultat decesul a 36 de persoane în anul 2021, 23 de persoane în anul 2020 și 34 de persoane, în anul 2019.
 
În județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt neacordarea de prioritate autovehiculelor, neacordarea de prioritate pietonilor și viteză neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară.
 

„Majoritatea accidentelor de circulație din județ sunt produse pe drumuri naționale și județene, în afara localităților”, precizează IPJ Constanța.

 
Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație, în mod special, a celor care circula cu viteze peste limita legală sau sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Tot ca element de noutate, polițiștii mai au în dotare mai multe tablete speciale cu ajutorul cărora se va face verificarea documentelor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii