Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța În minivacanța de 1 Decembrie au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale (VIDEO)

ro

04 Dec, 2023 14:57 773 Marime text
Foto: IPj ConstanțaÎn perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., peste 180 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale, au acționat, zilnic, în județul Constanța, pentru menținerea climatului de siguranță publică.

Potrivit IPJ Constanța, de asemenea, polițiștii au acționat pentru siguranța și fluența traficului rutier, efectivele fiind suplimentate, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement.
 

„În perioada de referință, polițiștii au intervenit la 263 de evenimente, în sprijinul celor care au avut nevoie de noi, 244 dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112.
 
Totodată, au desfășurat 30 de acțiuni, în principal pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și de prevenire a comiterii de infracțiuni în mediul urban și rural.
 
În perioada 30 noiembrie - 3 decembrie a.c., au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 170.000 de lei“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Pentru siguranța traficului rutier, au fost reținute în vederea suspendării 32 de premise de conducere, dintre care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză, 8 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice  și 14 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.
 

„De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost constatate în flagrant delict 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
În această perioadă, au fost dispuse 5 măsuri preventive față de 7 persoane care au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, furt în formă continuată, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces legal la un sistem informatic în formă continuată, încălcarea ordinului de protecție și șantaj.
 
De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozii și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune de verificare a operațiunilor cu articole pirotehnice în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în municipiul Mangalia, comuna Topraisar și satul General Scărișoreanu, acțiune în cadrul căreia au fost verificate peste 100 de vehicule.
 
Totodată, a fost efectuată o percheziție într-un dosar penal de furt calificat“ -au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.



Citește și: 

IGSUÎn minivacanța de 1 Decembrie, în întreaga țară, s-au înregistrat 5.627 de situații de urgență
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii