Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța, despre lipsa aparatelor de măsurare a vitezei și un plan de amenzi care ar exista la nivelul Poliției (VIDEO)

ro

07 Nov, 2023 13:10 1241 Marime text


Inspectoratul de Poliție Județean Constanța face precizări referitor la lipsa aparatelor de măsurare a vitezei și un plan de amenzi care ar exista la nivelul Poliției Municipiului Constanța. 

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la lipsa radarelor în stațiunea Mamaia și la un plan de amenzi care ar exista la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

La nivelul formațiunilor rutiere din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Constanța există, în prezent, un număr suficient de  autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei și de pistoale tip radar.
Dintre acestea, aproximativ 98% sunt funcționale.

Acestea sunt folosite pe toate arterele de circulație din județ, inclusiv în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, în funcție de necesități, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și, implicit, creșterea gradului de siguranță rutieră, prioritatea poliției constănțene fiind siguranța cetățeanului, inclusiv siguranța acestuia în trafic. 

În situațiile în care unele dintre autospecialele dotare cu radar se află în service pentru efectuarea reviziei tehnice periodice sau reparații, pe artele de circulație din tot județul, inclusiv din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, sunt folosite celelalte aparate de măsurare a vitezei. 

În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Constanța ar exista o normă de amenzi, precizăm următoarele: 

Combatem aceste afirmații și menționăm că principalul obiectiv al Poliției Rutiere este acela de a reduce numărul de accidente rutiere, implicit reducerea numărului de persoane decedate și rănite și, prin aceasta, creșterea siguranței pentru toți participanții la trafic, pietoni sau conducători auto.

Tocmai din aceste considerente, periodic se analizează riscul rutier la nivelul județului Constanța, în scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere. 



Prin intermediul acestor analize se identifică principalele cauze generatoare de accidente rutiere, concentrarea acestora pe zile ale săptămânii, pe intervale orare sau segmente de drum pe care acestea se produc.

În consecință, lucrătorii Biroului Rutier au acționat cu preponderență pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere (respectiv neacordare de prioritate pietonilor, neacordare de prioritate vehiculelor, traversarea prin loc nepermis și nerespectarea regimului legal de viteză.

Rezultatele acestor acțiuni au fost vizibile, în sensul că, în primele 9 luni ale anului 2023, la nivelul municipiului Constanța s-au înregistrat cu 10% mai puține accidente rutiere față de perioada similară a anului 2022.

De asemenea, numărul persoanelor decedate în accidentele rutiere a scăzut cu 72% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează faptul că, prin aceste analize urmate de acțiuni ale polițiștilor rutieri, a fost atins principalul obiectiv al Poliției Rutiere, respectiv siguranța în trafic.

În ceea ce privește afirmația potrivit căreia polițiștii ar fi ”penalizați” la acordarea calificativelor de evaluare, în funcție de norma de amenzi, precizăm faptul că, în cursul anului 2022, toți polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța au primit calificativul foarte bine, iar numărul de sancțiuni aplicate nu a fost un criteriu, transmite IPJ Constanța.

Daniel Constantin Avasilcăi, Europol Constanța a precizat că pe raza municipiului niciunul dintre cele 3 radare nu funcționează, iar în trafic se află un singur polițist rutier. 
 

Pe raza municipiului din cele 3 radare existente, nu acționează niciunul. Două sunt defecte și unul a fost implicat într-un eveniment rutier. Avem o lipsă de 400 de oameni.

Avem doar 17 polițiști rutieri. Sunt momente când avem un singur echipaj rutier pe raza municipiului și în Mamaia.
 
Avem un singur polițist rutier în trafic, a precizat Daniel Constantin Avasilcăi, Europol Constanța. 


  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii