Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iowemed Topmed şi Iowemed Helpmed au fuzionat cu Iowemed SA. Iată care sunt motivele!

ro

13 May, 2019 00:00 2195 Marime text
În Monitorul Oficial al România a fost publicat proiectul de fuziune prin absorbţia societăţilor Iowemed Topmed SRL şi Iowemed Helpmed SRL de către societatea Iowemed SA.
 
Proiectul de fuziune a fost întocmit de administratorii societăţii absorbante şi de către administratorii societăţilor absorbite, în conformitate cu dispoziţiile art. 241 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile, republicată şi modificată. Fuziunea se va realiza în forma legală a unei fuziuni prin absorbţie, aşa cum aceasta este reglementată de Legea nr. 31/1990 privind societăţile, prin transferul universal al întregului patrimoniu al societăţilor absorbite, care îşi încetează existenţa prin dizolvare şi lichidare către societatea absorbantă.
 
Prin urmare, având în vedere: hotărârea Adunării Generale A Acţionarilor societăţii Iowemed SA, hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Iowemed Helpmed SRL, decizia asociatului unic al societăţii Iowemed Topmed SRL, asociaţii fiecăreia dintre societăţile implicate în fuziune au hotărât şi aprobat, de principiu, fuziunea prin absorbţie a societăţilor Iowemed Helpmed SRL şi Iowemed Topmed, în calitate de societăţi absorbite, de către societatea Iowemed SA, în calitate de societate absorbantă, şi au mandatat pe administratorii fiecăreia dintre societăţile implicate în fuziune cu întocmirea prezentului proiect de fuziune.
 

Ce prevede proiectul de fuziune

 
Acţionarii societăţii Iowemed SA au aprobat iniţierea fuziunii prin hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor nr. 1/11.02.2019, asociaţii Iowemed Helpmed SRL au aprobat iniţierea fuziunii prin hotărârea AGA nr. 1/11.02.2019, asociatul unic al societăţii Iowemed Topmed SRL a aprobat iniţierea fuziunii prin decizia asociatului unic nr. 1/11.02.2019. Procedura de fuziune va duce la dizolvarea, iniţierea procedurilor de lichidare a societăţilor absorbite, prin transferul universal al patrimoniilor societăţilor absorbite către societatea absorbantă.
 
După avizarea de către judecătorul delegat de la Oficiul Registrului Comerţului şi publicarea în Monitorul Oficial al României, proiectul de fuziune va fi prezentat spre aprobare societăţilor implicate în fuziune. Fuziunea dintre cele trei societăţi se justifică în primul rând prin beneficiile pe care le generează la nivelul grupului din punct de vedere economic, financiar, organizaţional şi managerial.
 
Motivele fundamentale care stau la baza fuziunii sunt: realizarea de economii prin reducerea structurilor paralele administrative şi de conducere, creşterea eficienţei actului de decizie managerial, realizarea unei structuri decizionale unitare, eliminarea relaţiilor comerciale dintre societăţile implicate în fuziune, atingerea unor economii de costuri, elemente care vor fi utilizate în scopul oferirii unor servicii şi mai performante către pacienţi şi clienţi.
 
La acestea se adaugă simplificarea procedurilor de raportare (contabile şi financiare) folosite atât de autorităţi, cât şi faţă de afiliaţii din grup; elaborarea unui plan de investiţii coerent, corelat cu necesarul şi oportunităţile comune de investiţi, cu strategia de dezvoltare de ansamblu a grupului Medicover în România, consolidarea poziţiei financiare a societăţilor implicate în fuziune; unificarea strategiei de business şi a o mai bună distribuire a resurselor la nivelul societăţii absorbante.
 
De asemenea, gruparea într-o singură societate a tuturor serviciilor medicale (în loc de trei societăţi) va permite funcţionarea unei echipe unificate în acelaşi sediu social. Aceasta va aduce coerenţă la nivel de management şi va ajuta comunicarea în cadrul echipei, simplificând fluxul informaţional; asigurarea eficientă a unei raportări unitare către Grupul din care societăţile fac parte cu privire la vânzările de servicii medicale în România; crearea unui departament contabil unic, reguli contabile unite, procese identice, aliniate cu legislaţia în vigoare şi cu recomandările Grupului Medicover.
 

Date despre cele trei societăţi

 
Societatea absorbantă, Iowemed SA, are un capital social de 300.000 lei, compus din 3.000 de acţiuni. Obiectul principal de activitate constă în activităţi de asistenţă medicală specializată. Structura acţionariatului este următoarea: ABC Medicover Holdings BV deţine 2.999 acţiuni, în valoare totală de 299.900 lei, reprezentând 99,967% din capitalul social; Medicover Holding (Cyprus) Limited deţine o acţiune, reprezentând 0,033% din capitalul social. Consiliul de Administraţie este compus din Stubbington John Paul, Peake Adrian Paul, Oanea Virginia-Claudia.
 
Societatea Iowemed Helpmed SRL are un capital social de 200 de lei şi se ocupă de activităţi de asistenţă medicală specializată. Structura asociaţilor la data întocmirii prezentului proiect de fuziune este următoarea: Iowemed SA deţine 19 părţi sociale, în valoare de 10 lei/partea socială, în valoare totală de 190 lei, reprezentând 95% din capitalul social; ABC Medicover Holdings BV deţine o parte sociala, în valoare de 10 lei/parte socială, în valoare totala de 10 lei, reprezentând 5% din capitalul social. Din consiliul de administraţie fac parte: Stubbington John Paul, Peake Adrian Robert, Oanea Virginia-Claudia.
 
Iowemed Topmed SRL are un capital social de 200 de lei şi desfăşoară activităţi de asistenţă medicală specializată. Structura asociaţilor la data întocmirii prezentului proiect de fuziune este următoarea: asociat unic este Iowemed SA, care deţine 20 de părţi sociale, reprezentând 100% capitalul social. Din consiliul de administraţie fac parte Stubbington John Paul, Peake Adrian Robert, Oanea Virginia-Claudia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii