Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Pilat, Star-ul de la Alpil?! (documente)

ro

15 Mar, 2011 02:57 6648 Marime text
Ioan_Pilat.jpgDirectorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, face parte din grupul celor care au avut salarii fabuloase pentru un salariat de rând şi care, acum, nu mai câştigă chiar atât de bine. Dar nu se poate plânge...

În ianuarie 2010, Pilat, fost cadru militar, ducea acasă, la nevasta Georgeta, o leafă (zice-se că brută) de 5.317 lei. În luna iunie a aceluiaşi an, suma a scăzut la 3.988 lei. De altfel, subordonatul lui Radu Mazăre s-a aflat printre protestatarii care şi-au arătat anul trecut nemulţumirea faţă de tăierea salariilor, în stradă. Pe site-ul www.primaria-constanta.ro putem citi două declaraţii de avere semnate de Ionel Pilat. Cea completată pe 5 iunie 2009 ne arată că directorul Direcţiei de Servicii Publice deţine un apartament pe strada Mircea cel Bătrân, achiziţionat în 1999, o casă pe strada Libertăţii şi... cam atât. Cel puţin aşa spune declaraţia care nu dezvăluie nici conturi în bănci (sau măcar o datorie), nici bijuterii valoroase sau măcar autoturisme. Pilat a completat şi salariile: el - 58.917 lei (plus o pensie de la MApN de 24.000 de lei), soţia Georgeta - 10.000 de lei ca administrator al SC Alpil Star SRL, iar fiul, Alexandru, 30.000 de lei ca inspector în cadrul Autorităţii Navale Române. În declaraţia din 20 octombrie 2010 sunt modificate doar salariile: Ionel - 61.821, Georgeta - 10.000 de lei şi Alexandru - 28.800 lei. După cum se poate observa cu uşurinţă, chiar dacă în plină criză, în anul fiscal anterior completării declaraţiei din 2010, Pilat a câştigat mai mult decât spunea în declaraţie din 2009. Însă, probabil salariul nu reprezintă „baza" în familia Pilat. În urmă cu doi ani, un simplu anunţ din ziar ne arăta că societatea Alpil Star doreşte să construiască o clădire cu trei etaje în staţiunea Mamaia. Potrivit aceluiaşi anunţ, clădirea urma să devină spaţiu de cazare şi alimentaţie publică.

Potentul (din punct de vedere afaceristic) Burducel

Încă un hotel în Mamaia, aţi putea spune. Asta dacă în SC Alpil Star SRL nu ar figura la Registrul Comerţului ca unic asociat Ion Burducel, socrul lui Pilat de la primărie. Bătrânul, acum în vârstă de 78 de ani, pare a fi mare pasionat de imobiliare, din moment ce acesta nu este unicul proiect în domeniu al Alpil Star-ului. Evident, gura lumii slobodă spune că, de fapt şi de drept, „eminenţa cenuşie" (şi nu numai) din spatele firmei ar fi chiar directorul din primăria lui Mazăre, care-l ţine pe bătrân ca paravan, iar pe soţia Georgeta a pus-o să administreze, cu numele, business-ul. Care o fi adevărul... cine ştie?!

Până în mai 2007, SC Alpil Star SRL (oare numele vine de la Alexandru Pilat?!) s-a numit Pisica de Mare SRL. În acelaşi an, pe 20 decembrie, seniorul Burducel s-a retras din funcţia de administrator al firmei, lăsându-i locul fiicei sale, Georgeta, nevasta lui Ionel. În aprilie 2009, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Ionel Pilat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracţiunii de şantaj. De-a lungul timpului, au fost audiaţi în această cauză atât soţia Georgeta, cât şi socrul Burducel. Bătrânul a apărut în faţa judecătorilor în ianuarie 2009 şi a încercat să-şi apere ginerele aşa cum a putut mai bine. „Pe 24 octombrie 2005, am sunat-o pe fiica mea să mă ducă la Terasa Colonadelor, întrucât fusesem sunat de patronul de acolo, Nicolae Terzi, pentru a discuta o problemă", şi-a amintit bătrânul la acea vreme. Ulterior, acesta a relatat cum fiica lui a rămas în maşină, iar el s-a dus la întâlnirea cu Terzi, unde se aflau şi Nurhan Ali şi Dumitru Burcin. Foarte interesant, conform declaraţiilor socrului lui Pilat, Burcin era speriat şi i-a zis că unii dintre directorii din primărie fuseseră chemaţi la DNA. Acesta s-a confesat că ar fi făcut un autodenunţ, spunându-i lui Ionel Burducel, conform declaraţiei acestuia, „uite, am băgat nişte oameni nevinovaţi în belea!". În decembrie 2010, Curtea de Apel Constanţa a decis achitarea lui Ionel Pilat în această cauză.

[label]Declaraţie de avere - Ionel Pilat 2009[/label] 

[label]Declaraţie de avere - Ionel Pilat 2010[/label] 

[label]Hotarăre - Ionel Pilat[/label]  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii