Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții ale Primăriei Constanța în cartierul Veterani

ro

07 Feb, 2024 12:11 906 Marime text
Foto: Primăria ConstantaCartierul Veterani s-a extins mult în ultimii ani, acesta fiind motivul pentru care este necesară modernizarea străzilor și realizarea unei infrastructuri care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Potrivit Primăriei Constanța, pentru extinderea rețelei electrice, au fost inițiate două proiecte cu operatorul de utilități. Proiectul care vizează extinderea rețelei electrice pentru sectorul 1.2 a fost finalizat, cel care vizează extinderea rețelei electrice de interes public Veterani 1.1 se află în curs de finalizare.

Totodată, a fost înaintată documentația pentru extinderea rețelei electrice în zona 1-3 și Comarnic.

„De asemenea, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public- cartier Veterani municipiul Constanța.” Proiectul este implementat de Administrația  Fondului pentru Mediu. Primăria municipiului Constanța are în vedere extinderea utilităților tehnico-edilitare din acest cartier, trimițând solicitări către furnizorii de utilități publice. În măsura în care se vor întruni toate condițiile legale, vor fi demarate lucrările de extindere a rețelelor tehnico-edilitare.

Dinamica și expansiunea urbană au determinat și necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație. În anul 2022 s-a intervenit pe străzile Mareșal Alexandru Averescu, Veteranilor și, Comandor Constantin „Bibi” Costăchescu, tronsonul cuprins între strada Meșterul Manole și strada General Locotenent Leonard Mociulschi“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Alte 8 străzi din cartierul Veterani urmează să fie reamenajate. În sedința ordinară din data de 31.02.2024 a Consiliului Local al municipiului Constanța, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice în faza studiu de fezabilitate pentru lucrările de construire a tramei stradale pe străzile: Mareşal Alexandru Averescu – tronson 2, Ion Jalea – tronson 2, Toma Zotter, Horia Hulubei – tronson 1, Horia Hulubei – tronson 2, Horia Hulubei – tronson 3, aleea Veterani – tronson 2, Prelungirea Tractorului, General Eremia Ioan – tronson 1 și Prelungirea Meşterul Manole. După finalizarea cadastrului și racordarea la rețeaua de utilități se vor asfalta și celelalte străzi din cartier.

În ceea ce privește amenajarea urbană, o suprafață de 43.000 mp, rămasă nevalorificată, va fi transformată în parc. Proiectul de amenajare a parcului „Perdea Verde” urmează să fie depus spre finanțare.

A fost elaborată documentaţia tehnică necesară depunerii proiectului spre accesare de fonduri externe nerambursabile în cadrul programului POR 2021-2027 și a fost demarată achiziţia de execuţie a lucrărilor de construcţie, proiectul fiind în etapa de evaluare financiară a ofertelor depuse de către diverşi operatori economici.

Proiectul presupune crearea unor zone care să definescă diverse spații de activități ce au scopul de a deservi oamenii tuturor categoriilor de vârstă. Vor fi amenajate spații pentru activități culturale/de evenimente, printre care o piațetă cu amfiteatru și oglindă de apă pentru regrupare și evenimente, spații de joacă, sport sau dedicate animalelor. Zona va fi dotată cu elemente de mobilier urban și va beneficia de iluminat inteligent, panouri informative și sistem de supraveghere video.

Citește și: 

Primăria Municipiului Constanța, prin DGAS, acordă ajutoare de urgență! Cine poate beneficia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii