Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție de circa 850.000 de euro a E.ON Energie România, pentru producătorul Cemacon

ro

15 Nov, 2023 14:12 654 Marime text



Sursa foto: E.ON



 
  • Cu o putere instalată de peste 1MWh, centrala va asigura o parte importantă din necesarul de energie electrică al parcului industrial Recea (jud. Sălaj)
  • Anual, Cemacon își va reduce emisiile cu circa 300 tone CO2 și își va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83.000 de euro  
  • O nouă centrală fotovoltaică a fost finalizată de compania E.ON Energie România în cadrul parteneriatului încheiat cu producătorul român de cărămidă, Cemacon, valoarea investiției ridicându-se la circa 850.000 de euro, potrivit E.ON.
 
Pe acoperișul fabricii din parcul industrial Recea (jud. Sălaj) a fost montat un sistem care cuprinde de 2.176 de module fotovoltaice, cu tehnologie monocristalină. Acesta va genera, în medie, 976 MWh/an acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, o mare parte din necesarul de energie electrică al acestui parc industrial, arată un comunicat al companiei.
 
Mai mult, anual, Cemacon își va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83.000 de euro, iar amprenta de carbon se va reduce cu circa 300 de tone, echivalentul emisiilor anuale a 1.000 de case.
 

„Partenerii noștri de business sunt tot mai preocupați de energia verde și dornici de a fi independenți din punct de vedere energetic. De aceea noi le suntem alături, pe acest drum al decarbonizării, și venim cu soluții personalizate, la cheie. Soluțiile noastre îi ajută să își îndeplinească obiectivul și devină independenți energetic”, a transmis directorul general al E.ON Energie România.

 

„Odată cu dezvoltarea într-un grup industrial de materiale de construcții, responsabilitatea față de mediu și de societate crește proporțional. Așadar, ne-am propus ca până în 2030, toate fabricile noastre să își acopere consumul de energie electrică din surse alternative, iar proiectul derulat cu compania E.ON contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Daniel Șologon, CEO Cemacon.

 
Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, până la acest moment, peste 330 de proiecte finalizate, valoarea totală depășind 58 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de circa 77 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.611 de tone în fiecare an.

Despre E.ON Energie România
 
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât şi companii şi municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.
 
Despre Cemacon
 
CEMACON este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc și operează trei fabrici mari de cărămidă (două în județul Sălaj și una în județul Bihor), una de buiandrugi și o fabrică de cărămizi aparente. CEMACON este listată la Bursa de Valori București, iar acționarul principalul este Pavăl Holding – cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.
 
 Citește și
Aparatul electrocasnic care consumă cel mai mult curent. Utilizează într-o lună cât un frigider cu congelator într-un an
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii