Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investigații ale polițiștilor din Constanța. Sancțiuni pentru nerespectarea drepturilor de autor

ro

01 Nov, 2023 20:34 837 Marime text

Acțiuni ale polițiștilor constănțeni! 

Potrivit IPJ Constanța, la data de 27 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciuluiu de Investigare a Criminalității Economice au efectuat acțiuni de verificare a 4 agenți economici din municipiile Constanța, Mangalia și satul 2 Mai.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 4 infracțiuni de reținerea și neplata, încasarea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor cu reținere la sursă.


Astfel, în perioada martie 2022 – iulie 2023, societățile comerciale în cauză ar fi reținut și nu ar fi achitat, la bugetul general consolidat al statului, suma totală de 116.500 de lei, reprezentând impozit pe salarii, contribuția de asigurări sociale, contribuția de asigurări sociale de sănătate și impozitul pe dividende.

Totodată, polițiștii au verificat două săli de fitness din municipiul Constanța, transmite IPJ Constanța. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 8/1996, privind drepturile de autor și drepturile conexe.


 Citește și:

Incident în trafic. Motivul pentru care un șofer agresiv s-a ales cu amendă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii