Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invazie de meduze, aduse la mal de valurile Mării Negre. Ce spun specialiștii (video)

ro

09 Nov, 2020 09:35 3890 Marime text
  • Ţărmul plajei din Mamaia a fost împânzit de meduze aduse din larg de valurile mării, imagini puteți vedea în secțiunea „Video“.   
Ţărmul plajei din Mamaia (în zona Melody) a fost împânzit de meduze aduse din larg de valurile mării. Odată cu valurile care se sparg pe nisipul din Mamaia, o mulțime de meduze cu nuanţe de albastru sunt aduse la mal. Pe plaja din Mamaia, unii oameni s-au apropiat de meduze albastre și le-au făcut poze
 
Meduză (animal) este un nume dat mai multor (specii de) animale marine din încrengătura celenteratelor, cu corpul gelatinos, transparent, în formă de ciupercă. Meduză, în mitologie, era o ființă fabuloasă din mitologia antică, închipuită ca o femeie cu șerpi în loc de păr, una din cele trei Gorgone, care a fost răpusă de Perseu.

Directorului Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Simion Nicolaev a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că în fiecare toamnă când apa începe să se răcească, și meduzele se apropie în zona de mal, în general, această apariție a meduzelor este pusă pe seama dorinței intense de hrănire, înainte de sosirea vremurilor de răstriște. 

Săptămâna trecută, colegii noștri au fost în expediție în partea nordică a litoralului și au găsit acolo aglomerație și mai mare de meduze. Ies întotdeaun în perioada aceasta și se adună exemplarele foarte mari. Nu putem spune că este o situație extraordinară, este doar perioada în care ele se aglomerează în zonele de mică adâncime, a concluzionat Directorul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Simion Nicolaev. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii