Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:02 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inundații în mai multe județe, inclusiv Tulcea. Pompierii au evacuat apa din zeci de gospodării (video)

ro

21 Jul, 2020 08:45 897 Marime text
  • În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii din județele Alba, Bacău, Cluj, Covasna și Tulcea au acționat pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curți și locuințe.

Cel mai afectat județ de aversele torențiale a fost Alba, zonă în care colegii noștri au acționat în 3 localități pentru evacuarea apei acumulate în gospodăriile oamenilor. Cea mai dificilă situație s-a înregistrat în municipiul Alba-Iulia, unde peste 50 de subsoluri au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor cu motopompe.

O situație deosebită a fost înregistrată și în județul Bacău, în satul Cotumba, unde, în urma revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate, iar 2 persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinței. De asemenea, pe raza aceleiași localității, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, transmite IGSU.
Sursă foto și video: IGSU

Ti-a placut articolul?

Comentarii