Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman cu Președintele Parlamentului georgian, Shalva Papuashvili

ro

26 Sep, 2023 18:17 788 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 25 septembrie 2023, o întrevedere cu delegația condusă de Președintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, aflat în vizită oficială la București.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 25 septembrie 2023, o întrevedere cu delegația condusă de Președintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, aflat în vizită oficială la București. Au fost abordate subiecte de actualitate în relația bilaterală, precum și aspecte privind perspectiva europeană a Georgiei, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Oficialul român a subliniat nivelul foarte bun al relațiilor țării noastre cu Georgia, consfințit prin semnarea, la 11 octombrie 2022, a Declarației de instituire a Parteneriatului Strategic bilateral. În acest context, a evocat dinamica foarte bună a dialogului bilateral, inclusiv din perspectiva aportului valoros al diplomației parlamentare și importanța aprofundării cooperării concrete în domenii cu semnificație strategică, precum transporturile, energia și conectivitatea digitală. O atenție specială a fost acordată de ambele părți proiectelor de interconectivitate regională, în contextul actual de securitate de la Marea Neagră.
 
Totodată, a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Georgiei și a încurajat intensificarea eforturilor întreprinse de partenerii georgieni în ceea ce privește reformele, în special cele cu relevanță pentru agenda europeană.
 
Partea română a exprimat, de asemenea, preocuparea față de ultimele evoluții din regiune, subliniind în context sprijinul țării noastre pentru identificarea de soluții politice, juste și durabile la conflictele prelungite din regiunea Caucazul de Sud. A reconfirmat poziția României de susținere a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Georgiei, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional.
 
La rândul său, Președintele Parlamentului georgian a exprimat apreciere pentru sprijinul constant al României, deopotrivă acordat aspirațiilor europene și euro-atlantice ale Georgiei, precum și avansării procesului de reformă internă necesar, a încheiat sursa citată. 
 


Citește și:
Consultări politice ale ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Cehe, Jan Lipavský
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii