Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România

ro

02 Aug, 2023 16:56 970 Marime text
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 2 august, la sediul instituției, o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali.
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 2 august, la sediul instituției, o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali, transmite un comunicat din partea MApN.
 
În cadrul convorbirilor au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, perspectivele relaţiei de cooperare bilaterală în domeniul apărării. Cei doi au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind provocările la adresa arhitecturii situației de securitate din regiunea Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei.
 
Oficialul român a evidențiat importanţa implementării Acordului între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea în domeniul militar, document menit să asigure cadrul juridic al cooperării între cele două părți în domenii de interes reciproc, fiind evidențiată, în context, preocuparea mutuală pentru identificarea de noi oportunități de cooperare bilaterală. A fost evidențiat faptul că, odată cu ratificarea acordului-cadru, va fi creat cadrul consolidării dialogului politico-militar bilateral la nivel înalt, precum și al unor discuții aplicate în vederea identificării proiectelor de cooperare în domeniul apărării.
 
În ceea ce privește situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat solidaritatea poporului român față de partenerul ucrainean, materializată în sprijin multidimensional, cu sprijin larg la nivelul societății române, precum și necesitatea concentrării pe acordarea de sprijin Republicii Moldova, afectată și ea indirect de situația de securitate din regiune.
 
În încheiere, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar în scopul consolidării cooperării în domeniul apărării, a încheiat sursa citată.


Citește și:

MApN după atacul cu drone din portul Ismail: „Nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii