Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și ministrul afacerilor externe al Turciei, Hakan Fidan

ro

31 Jan, 2024 18:52 768 Marime text
foto: Facebook.com
  • ​Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, l-a primit astăzi, la Palatul Victoria pe ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Hakan Fidan.
     
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, l-a primit astăzi, la Palatul Victoria pe ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Hakan Fidan, transmite un comunicat din partea Guvernului României.

Convorbirile au evidențiat nivelul înalt al cooperării bilaterale pe multiple planuri: economic, comercial, al securității și apărării.

Întrevederea a constituit prilejul unei analize privind oportunitățile de investiții, cu precădere în sectorul medical, dar și pentru dezvoltarea rețelelor de transport și identificarea unor proiecte comune în domeniul energiei.

Discuțiile au reliefat interesul comun al României și Turciei pentru gestionarea provocărilor de securitate determinate de războiul din Ucraina și asigurarea stabilității la Marea Neagră. Cele două părți au subliniat importanța continuării cooperării în domeniul politico-militar.

De asemenea, premierul României și ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia au convenit asupra actualizării Parteneriatului Strategic în cadrul unui Consiliu strategic interguvernamental la nivel înalt care urmează să fie întrunit în perioada următoare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Marcel Ciolacu: Ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi prelungită cu 60 de zile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii