Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul Statelor Unite Mexicane

ro

10 Mar, 2022 20:40 1340 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, foto: Facebook/ Vasile Dîncu
  • Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut joi, 10 martie, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, José Guillermo Ordorica Robles.


Discuțiile celor doi oficiali au vizat perspectivele dezvoltării relațiilor de cooperare româno-mexicană în domeniul apărării, cu accent pe importanța încheierii unui Memorandum de Înțelegere privind securitatea și apărarea care să asigure cadrul normativ pentru consolidarea acesteia. În acest sens, au fost evidențiate domenii de interes comun precum colaborarea la nivelul forțelor navale, învățământul militar și cercetarea științifică.


Totodată, cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate extrem de tensionată de pe continentul european și criza generată de invazia Ucrainei de Federația Rusă.


În încheierea întrevederii, cei doi oficiali au convenit asupra importanței menținerii unui dialog bilateral constant, în vederea eficientizării eforturilor reciproce de inițiere a cooperării în domeniul apărării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii