Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile pompierilor, în ultimele 24 de ore

ro

16 Jan, 2024 14:19 596 Marime text




 
  • Ziua de ieri s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii militari. Astfel, în această perioadă, salvatorii au intervenit în 1.711 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Cluj, Prahova, Mureș și Argeș, potrivit IGSU.
 
În decursul zilei de ieri, colegii noștri au gestionat 200 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 83 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
 
De asemenea, ieri, echipajele operative au acționat în cinci situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 

„În afara acestor misiuni, 1.434 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 9 persoane aflate în situații critice”, transmite sursa citată.

 
Totodată, în perioada analizată, au fost transmise două mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase, în județul Mureș. Pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România, conform salvatorilor.

Citește și
72 de ore foarte solicitante pentru pompierii din întreaga țară. Iată unde au intervenit
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii