Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenţii ale pompierilor tulceni în acest sfârșit de săptămână, în urma fenomenelor prognozate cu COD ROȘU

ro

01 Aug, 2022 14:32 1082 Marime text
Cod Roșu, imagine cu rol ilustrativ
În acest weekend, peste 250 de apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost direcționate către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, în urma cărora pompierii au desfășurat 24 de misiuni.  


Incendii

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea au intervenit pentru stingerea a 4 incendii produse în weekendul ce tocmai a trecut, dintre care 3 incendii de vegetație uscată în urma cărora a au ars aproximativ 5 ha de miriște .

De asemenea, în data de 30.06.2022, în jurul orei 13:30, un apel la numărul unic de urgență 112 solicita intervenția autorităților la un incendiu produs la o casă în localitatea Tudor Vladimirescu. Sosiți la fața locului, salvatorii au procedat pentru localizarea și lichidarea incendiului în timp operativ, astfel împiedicând propagarea focului la vecinătăți. Au ars 1000 mp de vegetație uscată, 10 m de gard de lemn, un perete de 5 m de stuf și un tablou electric. Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile mecanice produse de un aparat de sudură.
 


Intervenții S.M.U.R.D.

Paramedicii militari au intervenit la 9 cazuri pentru acordarea de asistență, îngrijire medicală și transport specializat la unitățile medicale din județ, în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.
 


Asistență persoane

În 4 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență cadrelor medicale în diferite situații.


 
Alte misiuni

În cursul zilei de ieri, în urma fenomenelor prognozate cu COD ROȘU, în intervalul orar 14:00 – 15:00 manifestate prin averse torențiale, descărcări electrice și grindină, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea a 6 situații de urgență, dintre care 4 pentru eliberarea carosabilului  după ce mai mulți copaci au fost doborâți de furtună.

În urma precipitațiilor, forțele de intervenție au acționat în localitatea Turda pentru scoaterea apei din 3 gospodării inundate.
 
Totodată, în data de 31.07.2022, în jurul orei 1:30, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru căutarea unui bărbat în vârstă de 40 de ani, dispărut în apele Dunării în localitatea Partizani.

Până în acest moment, bărbatul nu a fost găsit, salvatorii continuând căutările.

De asemenea, tot în cursul acestei zile, în jurul orei 19:30, un alt apel la numărul de urgență 112, anunța dispariția unui bărbat în vârstă de 59 ani care se afla la pescuit pe malul Dunării, între localitățile Ostrov și Dăeni. La fața locului au fost trimise două echipaje de subofițeri cu o ambarcațiune RIB și un echipaj SMURD. Datorită lăsării întunericului, căutările au fost sistate. În cursul acestei dimineți, trupul bărbatului a fost găsit de familia acestuia, ancheta fiind preluată de autoritățile competente.
 
În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire, au efectuat un număr de 25 de controale pe linia de prevenire a incendiilor. 23 controale au fost făcute la unități de turism unde au fost identificate 99 de nereguli, iar 2 controale au fost efectuate la alte obiective de interes unde au fost descoperite 3 nereguli.

În urma controalelor au fost identificate 5 unități de turism care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate un număr de 85 de sancțiuni contravenționale. 72 dintre sancțiuni fiind avertismente dintre care 69 aplicate la unități de turism iar 3 la alte obiective. S-au aplicat 13 amenzi în valoarea de 85000 la 13 unități de turism.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii