Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în cadrul celui de-al treilea Summit al Platformei Internaționale Crimeea

ro

24 Aug, 2023 10:16 881 Marime text
Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe
  • Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a susținut miercuri, 23 august 2023, o intervenție online în cadrul celui de-al treilea Summit al Platformei Internaționale Crimeea.
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a susținut miercuri, 23 august 2023, o intervenție online în cadrul celui de-al treilea Summit al Platformei Internaționale Crimeea, transmite un comunicat din partea MAE.
 
Platforma Internațională Crimeea reprezintă un format de consultare și coordonare inițiat de Ucraina în 2021 pentru a mobiliza, în continuare, atenția și implicarea comunității internaționale, ca răspuns la ocuparea temporară a Peninsulei Crimeea.
 
Formatul a dobândit noi valențe politice în contextul războiului de agresiune declanșat la 24 februarie 2022 de către Federația Rusă. În prezent, peste 60 de țări și organizații internaționale participă la activitățile din cadrul Platformei.
 
În cadrul discursului său, ministrul afacerilor externe a reiterat sprijinul României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în interiorul granițelor sale recunoscute internațional, evidențiind susținerea pentru Formula de Pace propusă de Președintele Volodymyr Zelensky.
 
Șefa diplomației române a reamintit importanța continuării eforturilor comunității internaționale pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați pentru crimele comise în Ucraina și împotriva Ucrainei.
 
Intervenția șefei diplomației române este disponibilă, în format video, aici: https://www.mae.ro/node/62617, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof S. van Ees, primit de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii